Zomerworkshops Beeldhouwen in steen


Download hier het inschrijfformulier


Ook zomer 2024 geef ik weer mijn Zomerworkshops Beeldhouwen in steen. Met meer dan 30 jaar aan ervaring als professioneel beeldhouwer en 20 jaar als beeldhouwdocent heb ik al menig beeldhouwliefhebber mogen begeleiden tot mooie eindresultaten. Ik kijk uit naar een mooi zomerseizoen met weer veel enthousiaste beeldhouwliefhebbers.

vrijdagcursisten buiten aan het werk 2024_r cursist buiten aan het werk2024_r

Zomerworkshops:
Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur, het atelier is iedere dag open vanaf kwart voor 10.

JULI:
24 / 25 / 26 / 27

AUGUSTUS:
7 / 8 / 9 / 10 / 21 / 22 / 23 / 24


12 dagen waaruit gekozen kan worden om te komen beeldhouwen. Reserveren van dagen kan vanaf nu.Kosten
Bij deelname aan 1 dag € 88,- p.p.p.d., exclusief steen
Bij deelname aan 2 dagen € 86,- p.p.p.d., exclusief steen
Bij deelname aan 3 of meer dagen € 84,- p.p.p.d., exclusief steen

Tot 2 weken voor aanvang van je workshopdag kan je een workshopdag gratis annuleren, daarna wordt er 40 % van de workshopprijs aan annuleringskosten gerekend, hiervoor ontvang je een factuur.

De workshops zijn zowel voor beginners als gevorderden, iedereen wordt persoonlijk door mij op zijn of haar eigen niveau begeleid.

Beginners:
Heb je nog nooit in steen gewerkt en wil je een dagje komen proeven aan het werken in steen, meld je dan aan voor een 1-daagse workshop. Je werkt dan in een klein stukje speksteen waarin je met raspen, kleine mesjes en schuurpapier 's morgens gaat vormgeven en 's middags polijsten.
Aan het eind van de dag neem je je beeldje gepolijst en al mee naar huis.
Wil je meer, kies dan voor meerdere dagen.
Je kan dan kiezen uit meerdere (zachte) steensoorten, ook soorten waarin met beitels gewerkt wordt. Je leert allerlei beeldhouwtechnieken en van alles over de verschillende gereedschappen, hoe en wanneer deze te gebruiken en natuurlijk krijgt de vormgeving ook aandacht.


Gevorderden
Heb je al enige ervaring dan zijn alle in het atelier aanwezige steensoorten mogelijk om in te werken. Ook kan bijvoorbeeld een beeld in wording waaraan je thuis werkt en advies bij wilt hebben meegebracht worden naar de workshop. We kijken dan samen naar de mogelijkheden in je beeld en gaat ermee in de workshop aan de slag. Ook kan je kiezen er alleen thuis verder aan te werken en in de workshop aan een nieuw project te beginnen.
Breng je een beeld in wording mee, geef dat dan even op het aanmeldformulier aan en ook wat de steensoort is.

Steen
In het atelier is steen op voorraad: meerdere soorten speksteen, albast, serpentijn en Franse kalksteen. Ook is er een voorraad Springstone en Belgisch hardsteen.


Kosten steen: Kom je 1 dag en heb je geen ervaring dan werk je meestal in een klein stukje speksteen.
Bij deelname aan meerdere dagen wordt op de eerste dag een steen uitgekozen, je kan dan uit alle hierboven genoemde steensoorten kiezen, de prijs is afhankelijk van de steensoort en het gewicht.
De steen wordt op de dag van deelname met een betaalverzoek per bank of contant afgerekend.
Zelf een steen naar de workshop meebrengen kan natuurlijk ook, geef dan even op het aanmeldformulier aan welke steensoort je meebrengt naar de workshop.

Lunch
De deelnemers brengen zelf een lunch mee naar de workshop. Mocht dit een probleem opleveren neem dan even contact op met mij.

lunchhoek zws_r

Overnachtingsmogelijkheden
In de omgeving van het atelier zijn meerdere B&B's, campings en hotels. Deelnemers boeken zelf een overnachting in de buurt. Op verzoek stuur ik een lijst met een aantal adressen in de omgeving.

Aanmelden
Download hier het inschrijfformulier. Je kan eventueel ook een email sturen naar info@annekewessels.nl, je ontvangt dan per email een aanmeldformulier. Je pas tijdens een workshopperiode aanmelden is ook mogelijk, vraag mij dan per email naar de actuele stand van zaken en je ontvangt bericht terug op welke dagen er nog plek vrij is. De kans bestaat dan echter wel dat er geen plek meer is op de door jouw gewenste dag(en).
Heb je nog specifieke vragen dan hoor ik deze graag.


Klik hier om terug te gaan naar het cursusoverzicht.