Cursussen Beeldhouwen in steen

Van een ruw stuk steen tot een uniek eigen kunstwerk!

Atelier Anneke Wessels gaat verhuizen naar Lienden in de Betuwe, de coronamaatregelen maken het mij onmogelijk nog langer te blijven lesgeven op het fort.

Najaar 2020 neem ik even een pauze in het lesgeven en ga ik op de nieuwe plek een nieuw atelier realiseren en les-klaar maken.

Vanaf voorjaar 2021 pak ik de draad weer op, zij het iets kleinschaliger dan op het fort, en ga ik lesgeven in beeldhouwen in steen naast een oude hoogstamfruitboomgaard aan de voet van de Oude Rijndijk in Lienden. Tegen die tijd komt op deze pagina de nieuwe cursusinformatie te staan.

Wil je op de hoogte blijven van alle veranderingen en de nieuwe lesmogelijkheden volg mij dan op Facebook en op Instagram. Of meld je aan voor mijn Nieuwsbrief (verschijnt vier keer per jaar).Ik geef van september tot en met mei cursussen beeldhouwen in steen. Bij mooi weer kan er heerlijk buiten gewerkt worden op het terrein voor het atelier. Bij slecht weer wordt er in het (verwarmde) atelier gewerkt.

Alle cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden, iedere cursist werkt op zijn of haar eigen niveau.
Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 9 cursisten, hierdoor kan iedereen een persoonlijke begeleiding krijgen.
In de cursussen komen de verschillende facetten van het maken van een beeld aan bod. Er wordt handmatig gewerkt.
De cursussen zijn inclusief gebruik van al het benodigde gereedschap en de werkbokken.

Bij de beginners ligt de nadruk op het leren van de juiste technieken van het steen bewerken en het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en vormgevoel. Er wordt met een eenvoudige vorm begonnen. Aan de hand van een klein kleimodel of schets op papier wordt het ontwerp overgebracht op de steen.
Bij steensoorten zoals speksteen en albast kan er ook vanuit de vorm van de steen gewerkt worden. Bij gevorderden komt de nadruk steeds meer op de vormgeving te liggen.

Kijk voor een filmpje van de wekelijkse cursisten aan het werk op: https://www.youtube.com/watch?v=zxig6e5hQK0

Steensoorten:
Beginners starten in een zachte steensoort en kunnen kiezen uit speksteen, albast of een zachte Franse kalksteen.
In het atelier is speksteen, albast en Franse kalksteen te koop (prijs afhankelijk van de soort en het gewicht).
Gevorderden kunnen, na overleg met Anneke, ook een eigen stuk steen naar les meebrengen. Dit kan ook een andere steensoort zijn dan de hierboven vermelde soorten, bv.: marmer, Belgisch hardsteen, serpentijn, travertin (geen graniet, bij aanmelden graag op het inschrijfformulier aangeven welke steensoort u meebrengt).


Cursussen 2021:
Nog niet bekend.

Vragen:
Heeft u nog vragen stuur dan een email naar: info@annekewessels.nl of bel naar 06 4986 0575.

Klik hier om terug te gaan naar het cursusoverzicht.